Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا ؛ رویدادهای نجومی همواره یکی از رویدادهایی هستند که مخاطبان زیادی دارند و علاقمندان به صورت آماتور و حرفه ای این موضوع را پیگیری می کنند. تمامی این رخدادهای نجومی الزاما نیاز به تلسکوپ و تجهیزات نداشته و برخی از آنها با چشم غیر مسلح قابل مشاهده هستند.

در تقویم رویدادهای نجومی آذرماه ۹۷ شاهد درخشندگی حداکثری زهره و عطارد، مقارنه خورشید و مشتری،  فاصله حداکثری ماه و زمین، مقارنه ماه و خوشه کندوی عسل، وضعیت رصدی مریخ، بارش شهابی جوزایی خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی آزادگان، کارشناس نجوم در ادامه به رویدادهای نجومی آذرماه ۹۷ اشاره و در خصوص هریک از وقایع توضیحاتی داد.

دوشنبه ۵ آذر

مقارنه خورشید و مشتری : مقارنه این دو با فاصله ۰.۷ درجه در ساعت ۱۳:۵۶ رخ می­ دهد که قابل مشاهده نیست.

حداقل فاصله ماه از زمین : ساعت ۱۵:۱۰ ماه در فاصله ۳۶۶۴۶۷ کیلومتری زمین قرار دارد.

سه شنبه ۶ آذر

عطارد در کمترین فاصله از زمین: در این تاریخ عطارد در ساعت ۰۳:۰۱ به حداقل فاصله از زمین یعنی ۱۰۱.۴۶ میلیون کیلومتر می ­رسد.

مقارنه داخلی عطارد: در ساعت ۱۲:۳۸ عطارد در وضعیت مقارنه داخلی (مابین زمین و خورشید) قرار می گیرد. این رخداد با چشم قابل مشاهده نیست و جدایی زاویه­ ای خورشید و عطارد ۰.۹ درجه است.

مقارنه ماه و خوشه کندوی عسل: ساعت ۲۳:۰۲ ماه در فاصله ۰.۹ درجه خوشه کندوی عسل قرار می­ گیرد. ساعتی قبل و بعد از این زمان نیز این دو در فاصله نزدیکی از یکدیگر قابل مشاهده ­اند.

چهارشنبه ۷ آذر

مریخ در بهترین وضعیت مشاهده عصرگاهی : مریخ با قدر ۰.۱- در وضعیت بسیار مناسبی برای رصد شامگاهی قرار دارد.

پنجشنبه ۸ آذر

عطارد در کمترین فاصله از خورشید: عطارد ساعت ۱۲:۱۶ به نزدیکترین فاصله از خورشید یعنی ۴۶ میلیون کیلومتر می­ رسد.

مقارنه ماه و ستاره قلب الاسد: ساعت ۱۴:۰۶ این دو به فاصله ۱.۵ درجه از یکدیگر می­ رسند. از آنجایی که در این زمان هیچکدام از آسمان ایران قابل رویت نیستند می ­توان آنها را در ساعت ۰۶:۳۶ صبح پنجشنبه وقتی در فاصله ۴.۸ درجه هستند مشاهده کرد.

جمعه ۹ آذر

تربیع آخر ماه: در ساعت ۰۳:۵۰ ماه به تربیع آخر می ­رسد و از حدود نیمه شب در آسمان ظاهر می­ شود.

زهره در حداکثر درخشندگی: ساعت ۰۵:۴۶ زهره به حداکثر درخشندگی می­رسد و با قدر ۴.۷- می­ درخشد. از آنجایی که خورشید ساعت ۰۷:۲۴ طلوع خواهد کرد فرصت بسیار مناسبی برای مشاهده و عکاسی از زهره خواهد بود. در فاصله ۵.۵ درجه از زهره ستاره سماک اعزل با قدر ۱ می ­درخشد.

دوشنبه ۱۲ آذر

مقارنه ماه و سماک اعزل: ساعت ۰۶:۱۹ این دو در فاصله ۷.۳ درجه ای قرار دارند. از آنجایی که خورشید بیش از یک ساعت طلوع خواهد کرد، فرصت کافی برای مشاهده یا عکاسی از ماه و سماک اعزل وجود دارد. سماک اعزل درخشانترین ستاره صورت فلکی سنبله است.

مقارنه ماه و زهره: ساعت ۲۲:۰۳ این دو به فاصله ۳.۲ درجه از یکدیگر می ­رسند. در این ساعت هیچکدام در آسمان نیستند. فردا ساعت ۰۴:۳۳ صبح، کمی قبل از طلوع خورشید می ­توان آنها را در فاصله ۴.۳ درجه دید.

پنجشنبه ۱۶ آذر

زودترین غروب خورشید: شانزده آذر خورشید ساعت ۱۷:۱۱ غروب خواهد کرد و زودترین لحظه غروب در طول سال را رقم خواهد زد.

جمعه ۱۶ آذر

مقارنه مریخ و نپتون: ساعت ۱۸:۰۹ این دو سیاره به فاصله ۰.۰۲ دقیقه کمانی از یکدیگر می­ رسند. مقارنه ای بسیار نزدیک که از همه ایران می­ توان آن را رصد کرد. مریخ از قدر ۰.۱ و نپتون از قدر ۷.۹ می­درخشد. چون حد قدری که چشم غیر مسلح انسان می­تواند ببیند ۶ است، بنابراین برای دیدن نپتون در کنار مریخ حداقل به تلسکوپی کوچک یا دوربین دوچشمی نیاز خواهید داشت. این دو از لحظه غروب خورشید و گرگ و میش شدن آسمان تا کمی قبل از نیمه شب که غروب کنند، قابل رویت هستند.

یکشنبه ۱۸ آذر

مقارنه ماه و زحل: این دو در ساعت ۰۷:۲۵ در فاصله ۰.۷ درجه از یکدیگر قرار دارند. در این ساعت هیچکدام در آسمان نیستند. ساعت ۱۷:۵۵ می­ توان آنها را با جدایی ۴ درجه مشاهده کرد.

چهارشنبه ۲۱ آذر

ماه در بیشترین فاصله از زمین: ماه در فاصله ۴۰۵۲۴۲ کیلومتری زمین.

جمعه ۲۳ آذر

مقارنه ماه و نپتون: ساعت ۱۷:۴۱ ماه و نپتون به فاصله ۳.۷ درجه می­ رسند. تا نیمه شب که ماه در آسمان حضور دارد می توان مقارنه را مشاهده کرد. برای دیدن نپتون تلسکوپی کوچک یا دوربین دوچشمی نیاز است.

اوج بارش شهابی جوزایی: این بارش شهابی یکی از پرشهابترین بارشهای سال است و در شرایط مناسب تا ساعتی ۱۲۰ شهاب را می­توان در اوج این بارش مشاهده کرد. برای اینکه هیچ احتمالی را برای دیدن شهابهای این بارش از دست ندهید بهتر است هم شب جمعه و هم شب شنبه به تماشای آسمان بروید.

شنبه ۲۴ آذر

مقارنه ماه و مریخ: ساعت ۰۳:۵۱ این دو به فاصله ۳.۹ درجه از یکدیگر می ­رسند. در این ساعت هیچکدام در آسمان نیستند. ساعت ۲۳:۳۱ روز قبل کمی قبل از نیمه شب می ­توان آنها را در فاصله ۵.۲ درجه دید.

حداکثر کشیدگی غربی عطارد: عطارد به حداکثر فاصله زاویه ای با خورشید می­ رسد. این جدایی زاویه­‌ای در این روز ۲۱.۳ درجه خواهد بود. به همین دلیل این روز بهترین زمان برای دیدن این سیاره است و افراد سحرخیز می­توانند ساعتی قبل از طلوع خورشید عطارد را در افق شرقی مشاهده کنند.

تربیع اول ماه: ساعت ۱۵:۲۰ ماه به تربیع اول می­ رسد و پس از غروب تا حوالی نیمه شب در آسمان است.

پنجشنبه ۲۹ آذر

عطارد در حداکثر درخشندگی: ساعت ۲۰:۲۶ عطارد به حداکثر درخشندگی می­رسد و از قدر ۰.۴- می­ درخشد. سحرگاه پنجشنبه یا جمعه که نزدیکترین زمان حضور این سیاره در آسمان نسبت به ساعت گفته شده است می ­توان آن را به راحتی ساعتی قبل از طلوع خورشید در آسمان دید.

جمعه ۳۰ آذر

مقارنه ماه و دبران: ساعت ۱۱:۰۴ این دو به فاصله ۰.۸ درجه از یکدیگر می ­رسند. در این ساعت هیچکدام در آسمان نیستند. ساعت ۰۵:۲۴ صبح جمعه کمی قبل از طلوع خورشید می ­توان آنها را در فاصله ۴.۱ درجه دید.

مقارنه مشتری و عطارد: ساعت ۱۸:۱۳ این دو سیاره به فاصله ۰.۹ درجه از یکدیگر می­رسند. در این ساعت هیچکدام از دو سیاره در آسمان نیستند. ساعت ۰۷:۰۳ صبح جمعه کمی قبل از طلوع خورشید می­ توان آنها را در فاصله ۱.۱ درجه دید.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تقویم زهره سیاره مریخ نجوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۵۲۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسمان خوزستان مه‌آلود می‌شود/ ورود سامانه جدید بارشی به استان

محمد سبزه زاری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: بر اساس نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی از امروز با گذر سامانه از خوزستان، همچنان احتمال بارش‌های خفیف در مناطق مرتفع شرقی، شمالی مورد انتظار است.

وی اضافه کرد: از فردا در اغلب مناطق خوزستان پدیده غالب مه یا مه رقیق بعد از بارندگی در اغلب مناطق استان به ویژه گردنه‌های کوهستانی و جاده‌های مواصلاتی است.

سبزه زاری خبر داد: از اوایل دوشنبه سامانه بارشی از سمت غرب و شمالِ غرب وارد خوزستان می‌شود و تا صبح سه شنبه در اغلب مناطق استان سبب رگبار و رعد و برق، وزش باد متوسط و تندبادهای لحظه‌ای خواهد شد.

وی تصریح کرد: بیشترین حجم و شدت بارش‌ها در بخش‌های شرقی، شمالی، جنوبی و ارتفاعات خوزستان پیش بینی می‌شود. در بقیه مناطق بارش‌ها به صورت پراکنده و نقطه‌ای خواهد بود.

سبزه زاری اظهار کرد: شمال خلیج فارس از امروز آرام ولی از روز دوشنبه مواج و در برخی ساعات همراه با رگبار و رعد برق خواهد بود.

وی گفت: در شبانه روز گذشته آبادان با ۳۰.۸ و دهدز با ۸ درجه سانتیگراد به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین نقاط در خوزستان گزارش شده‌اند؛ همچنین در شبانه روز گذشته اهواز به بیشینه دمای ۲۹.۵ و کمینه دمای ۱۷.۳ درجه سانتیگراد رسیده است.

کد خبر 6096363

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت
  • تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • آسمان خوزستان مه‌آلود می‌شود/ ورود سامانه جدید بارشی به استان
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز جمعه ۱۵ اردیبهشت
  • تقویم نجومی امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تقویم نجومی امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت