Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌‌های دفاع مقدس خوزستان با اشاره به این مطلب که 15 آذر باید در تقویم ملی کشور به نام اهواز ثبت شود، گفت: در این حادثه نزدیک به 200 نفر از شهروندان اهوازی ما که اغلب زن، کودک و کارگر بودند شهید شدند و بین 500 تا 700 نفر نیز مجروح یا مصدوم شدند.

به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، سردار عبدالرضا مرادحاجتی امروز در جلسه شورای اداری دفاع مقدس خوزستان به واقعه 15 آذر اهواز اشاره و اظهار کرد: یکی از وقایع هولناک جنگ تحمیلی در اهواز، بمباران 52 نقطه این شهر در تاریخ 15 آذر سال 1365 است؛ واقعه‌ای که امروز کمتر در یادها مانده و جوانان و نوجوانان شهر اطلاعی درباره آن ندارند و هیچ کجای شهر نشان و نمادی از آن بمباران وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او خطاب به مدعیان پوشالی حقوق بشر گفت: جنگ شهرها که نوعی عملیات نظامی در مقابله با شهرها، مناطق مسکونی و سایر مناطق پشت جبهه بوده و با هدف ایجاد رعب و وحشت انجام می شود، در سال 65 توسط ارتش بعث روند تندتری یافت، به شکلی که طی دو هفته 360 پرواز به داخل ایران انجام شد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌‌های دفاع مقدس خوزستان افزود: در آن برهه عراق با کمک فرانسه و اتحاد جماهیر شوروی سابق به نوسازی و تقویت نیروی هوایی خود مبادرت کرد به گونه‌ای که بسیاری از کارشناسان نظامی آن روز دنیا، توان هوایی عراق را هشت برابر ایران ارزیابی کردند. اهواز پیش از آبان سال 65 به طور پراکنده مورد حمله هواپیماهای عراقی قرار گرفته بود که هیچ کدام تلفات جدی را رقم نزد، چرا که در این دوره تا قبل از 15 آبان 65 عراق بیشتر حمله های خود را متوجه شهرهای مرکزی ایران مثل قم و اراک‌، همدان و نهاوند کرده بود.

حاجتی با اشاره به اینکه حمله گسترده هوایی به اهواز به گفته شاهدان عینی و اطلاعات موجود از ساعت چهار عصر 15 آذر سال 65 آغاز شد و حدود چهل دقیقه به طول انجامید، بیان کرد: هواپیماهای عراقی در این مدت بر فراز شهر اهواز مانور می‌دادند و در ارتفاع بسیار پایین پرواز می‌کردند به گونه‌ای که به راحتی پرچم عراق بر روی بدنه هواپیماها قابل مشاهده بود. این بمباران از شدیدترین حمله های هوایی دشمن بعثی در طول جنگ تحمیلی بود و در آن 52 نقطه مسکونی و تاسیسات تولیدی و اقتصادی شهر اهواز با شدت هر چه تمام‌تر بمباران شد و هواپیماهای عراقی به سهولت موفق شدند هدف‌هایی را در مرکز شهر بمباران کنند.

او با اشاره به این مطلب که 15 آذر باید در تقویم ملی کشور به نام اهواز ثبت شود، یادآور شد: در این حادثه نزدیک به 200 نفر از شهروندان اهوازی ما که اغلب زن، کودک و کارگر بودند شهید شدند و بین 500 تا 700 نفر نیز مجروح یا مصدوم شدند.

حاجتی با اشاره به مکان های بمباران شده اضافه کرد: خیابان فلسطین، صداوسیمای مرکز خوزستان، خیابان آزادگان پل سفید، پل نادری، گاراژ مسافربری فلکه ساعت، پیچ میدان، تصفیه خانه شماره یک آبفا، شهرک بیت‌المقدس، زیباشهر، ستکو، انبارهای شرکت حفاری، فرودگاه، تصفیه خانه آب شرکت فولاد خوزستان، روستای تصفیه شکر، آریاشهر، جاده خرمشهر، شرکت سپنتا، نیروگاه برق زرگان، روستای زرگان، درمانگاه ۱۷ شهریور، شرکت لوله سازی، شرکت کربن ایران، کوی یوسفی، شرکت فولاد خوزستان و سردخانه بیمارستان امام خمینی(ره) از جمله مکان هایی هستند که در این روز تاریخی مورد حمله هوایی دشمن قرار گرفتند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خوزستان در پایان اظهار کرد: در حال برنامه ریزی هستیم تا با مشارکت مجموعه شهرداری اهواز بتوانیم در هر 52 نقطه در شهر، شناسنامه و پلاک هایی در قالب تابلو تهیه و نصب نماییم تا نسل جوان ما و اهالی امروز این مححله ها بدانند که چه وقایعی در این شهر رخ داده است./انتهای پیام

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا شورای اداری جنگ تحمیلی جوانان و نوجوانان حقوق بشر جنگ ایران دفاع مقدس عراق فرانسه عراق ایران قم همدان جنگ تحمیلی تقویم فولاد جاده نیروگاه برق کربن شرکت فولاد بیمارستان دفاع مقدس شهرداری نسل جوان رژیم بعث عراق تقویم ملی برنا خوزستان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان 15 آذر حمله هوایی به اهواز 52 نقطه اهواز دفاع مقدس خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۹۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برق ۳۰ نقطه در اهواز قطع شد

محمد خانچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان ضمن حضور در اتاق پایداری وضعیت و کنترل توزیع برق اهواز در جریان آخرین وضعیت برق در مناطق مختلف اهواز قرار گرفت.

خانچی در حاشیه این بازدید به سرعت رفع قطعی برق در اهواز اشاره کرد و افزود: تقریبا ۳۰ نقطه از شهرستان اهواز دچار برق رفتگی و اختلال در برق رسانی شده که این امر موجب بالارفتن زمان ماند آب در این مناطق گردید که کمتر از ۲ ساعت به حالت عادی بازگشته است و دفع آب سطحی در حال انجام است.

وی افزود: سقوط ترانس، شکستگی پایه ها و همچنین واژگونی درختان بدلیل سرعت و شدت بالای باد از عوامل قطعی برق بوده که با همت و تلاش کارکنان عملیات توزیع برق در کمترین زمان ممکن اشکالات برطرف و برق مناطق وصل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • بمباران سراسر نوار غزه طی بامداد امروز
  • بازگشت حجاج خوزستانی از بیت الحرام به فرودگاه بین‌المللی اهواز
  • بیانیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اهواز در خصوص سرایت بنزین به آب‌های سطحی
  • تصاویری از میزان ویرانی بندر غزه در نتیجه بمباران اشغالگران
  • تداوم حمله های رژیم صهیونیستی به غزه/ شماری دیگر شهید و زخمی شدند
  • برق ۳۰ نقطه در اهواز قطع شد
  • آیین تکریم آیت الله موسوی جزایری با حضور شیوخ طوایف عراق و خوزستان برگزار شد
  • تجاوز هوایی آمریکا و انگلیس به شمال غرب یمن
  • حمله هوایی آمریکا و انگلیس به شمال غرب یمن